Sałatka z pieczonymi warzywami

Jedna z moich ukochanych <3

 

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:

  • papryka,
  • cukinia,
  • czerwona cebula,
  • mix sałat,
  • opcjonalnie parmezan;

 

SKŁADNIKI NA SOS:

  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju,
  • 1 łyżeczka musztardy dijon,
  • sok z połówki cytryny;

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę kroimy na ćwiartki, cukinię na grubsze półplasteki, paprykę na paski. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopnii na około 15 minut.
  2. Mix sałat przekładamy do miski lub bezpośrednio na talerz.
  3. Przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki razem.
  4. Na mix sałat wysypujemy pieczone warzywa.
  5. Całość polewamy powstałym sosem – jeśli jest za ostry od musztardy, można dodać więcej miodu lub cytryny.
  6. Jeśli masz pod ręką parmezan możesz zetrzeć delikatnie na wierzch sałatki.

Gwarantuję satysfakcję! Smak jest obłędny 🙂

 

Dodaj komentarz