Selero-frytki

 Frytki z selera, to od dłuższego czasu mój hit! Wczinam je zawsze z hummusem na kolację, gdy mam ochotę coś pochrupać 🙂

SKŁADNIKI:

  • 1 średni seler,
  • 1 łyżka oleju,
  • przyprawy do smaku – uwielbiam robić je z samym majerankiem, pieprzem i solą;

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Selera obieramy, kroimy na paski, wrzucamy do miski.
  2. Dodajemy łyżkę oleju, przyprawy i mieszamy wszystko razem,
  3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy na termoobiegu około 20 minut.

Dajcie znać czy zrobicie. Dla mnie selero-frytki są lepsze niż te standardowe z ziemniaków!

2 Komentarze

  • Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz 😉 O dziwo nie są takie złe jak myślałam 😀
    Coś mi się wydaje, że teraz będą u mnie częściej na talerzu a ja będę częściej odwiedzać Twój blog 🙂

Dodaj komentarz